Österlenchoklad som vi skrivit om tidigare är chokladnördar och entusiaster ut i fingerspetsarna. Nu blir de också pionjärer inom småskalig chokladtillverkning i Sverige.
Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén vill kunna göra sin choklad från grunden. Kunna spåra varje ingrediens men även stötta en långsiktigt hållbar kakaoindustri. För att finasiera satsningen och de maskiner som behövs för tillverkningen har de dragit igång en Crowdfundingkampanj online. Alla som är intresserade får vara med och i gengäld får man något tillbaka. Det kan vara allt från chokladkakor från den första upplagan till en heldag i fabriken. Det låter spännande och vi hoppas såklart att kampanjen ska ge resultat.
Tillsammans med den nyanställde konditorn Miklós Dénes står nu Ulrika och Fredrik i startgroparna för att börja tillverka sin härproducerade choklad.
Spännande! Gillar nytänkandet!
Värt att titta lite på denna chokladtilverkare!
http://www.cypruschocolate.com
Tack för ditt mail.Spännande med fler chokladtillverkare.