himlamycketsverige önskar Gott Nytt År!

himlamycketsverige skriver om Ett Gott NyttÅr

Vi blickar tillbaka på året som gått och är speciellt glada över att vi har nått ut till Norska läsare med våra bästa Sverigetips i Norska tidningen Motor. Läs mer här. Under året har vi även skrivit om hemmarestauranger. Trenden med hemmarestauranger, tror vi kommer hålla i sig även nästa år. Vi har bland annat besökt David at home och Husmor Lisa.  Lisa Lönner Pulkkinen, som driver hemmarestaurangen Husmor Lisa sade så här när vi besökte henne i somras:
– Jag vill laga mat som min mamma och mormor gjorde och förfina den till gourmetmat.

Vi lagar mat på mormors vis och tar hand om resterna. Det har även Paul Svensson tagit fasta på i sin senaste kokbok Den nya husmanskosten som vi skrivit om här. Under nästa år kommer vi se att fler och fler av finkrogarna tar hand om rester och svinn.

Under 2016 kommer vi även se mer av Sharing, som är ett sätt att äta. Man sitter vid ett stort bord med många smårätter som man delar på. Ett mer socialt ätande. Och kocken han ska inte bara vara kock utan lite av en filosof också.

Trenden med alkoholfritt kommer säkerligen att växa sig starkare parallellt med att vi strävar efter en sundare livsstil. Ett nytt spännande alkoholfritt bubbel är Goda Bubblor No 1. Bubbel i fina förpackningar designade av det svenska modemärket House of Dagmar. Ett samarbetet med God Dryck. Alla intäkter går till Hand in Hands arbete för att stötta kvinnliga entreprenörer i utvecklingsländer. Samarbeten av den här typen hoppas vi så klart på att få se mer av under nästa år…

Ett gott slut och ett gott nytt 2016 önskar vi alla våra läsare.

Karin

Gillar god design i alla former och har en äkta kärlek till den äkta maten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.